[Tour] Fietsen na proloog en eerste rit door scanner

De jury van de Ronde van Frankrijk heeft na de proloog en de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk diverse fietsen van de renners door de scanner gehaald. De controle moest vaststellen of niemand met zijn fiets had geknoeid.

Na de proloog werden de vehikels van winnaar Fabian Cancellara, Andy Schleck, Jakob Fuglsang, Lance Armstrong, Bradley Wiggins, Juan Antonio Flecha, Edvald Boasson Hagen, Ivan Basso, David Zabriskie, Tony Martin, Maxime Montfort, Nicolas Vogondy, Luis León Sánchez en Rui Costa nog eens extra gecontroleerd op ongeoorloofde hulpmiddelen. De jury liet gisteravond weten dat alle fietsen goed zijn bevonden. Vandaag waren etappewinnaar Alessandro Petacchi, Tyler Farrar, Kanstantsin Sivtsov, Danilo Hondo en Mirco Lorenzetto de klos. Ook bij hen werd niks bijzonders aangetroffen.

De maatregel is een gevolg van het gerucht eerder dit seizoen dat Cancellara gebruik zou maken van een hulpmotortje. De Zwitser, wereldkampioen tijdrijden, had bij zijn klassiekerzeges in Vlaanderen en Parijs-Roubaix zoveel indruk gemaakt dat hij de dupe werd van allerlei verdachtmakingen. Cancellara noemde de maatregel van de UCI lachwekkend. Steekproefsgewijs worden de komende weken na elke etappe van een aantal coureurs de fietsen nader bekeken.