[DTM] Uitslag Race Norisring

Vandaag heeft op de Norisring weer een DTM-race plaatsgevonden. Ralf Schumacher wist verrassend beslag te leggen op de poleposition. Hiermee behaalde de Mercedes-coureur zijn eerste poleposition ooit in een DTM race.

De voormalig Formule 1-coureur wist deze poleposition echter niet om te zetten in een overwinning. Jamie Green pakte voor de derde keer op rij de eerste plaats. Het was voor Green echter geen makkelijke overwinning, hij werd vooral in de tweede helft van de eerste race op de huid gezeten door Mattias Ekström die als tweede over de streep kwam.

Ralf Schumacher verloor al snel de leiding in de race aan Green, omdat hij bestraft werd voor een jumpstart. In de eerste helft van de race had Green daarna geen enkele moeite om weg te rijden van Bruno Spengler. Ekström pakte na de laatste serie pitstops de tweede plaats en zette direct druk op de leider. Elke ronde kwam de Audi-coureur dichterbij en werkte zodoende een achterstand van vijf seconden weg. De laatse veertien rondes reden de twee coureurs binnen één seconde van elkaar.

Bruno Spengler wist het tweetal aan het einde ook nog bijna bij te halen, maar er waren net niet genoeg rondes over om echt aansluiting te krijgen bij het tweetal, waardoor hij genoegen moest nemen met de derde plaats. Oliver Jarvis scoorde zijn eerste punten van het seizoen met een vierde plaats, Timo Scheider en Gary Paffett kwamen respectievelijk als vijfde en zesde over de streep.

Alexandre Premat en Martin Tomczyk pakten de laatste punten. Beide coureurs hadden moeilijke eerste rondes, maar wisten uiteindelijk alsnog punten te pakken. Tomczyk had problemen bij de start en viel ver terug, waar Premat een botsing had met Paul di Resta in bocht twee.