Huntelaar heeft vizier weer op scherp

Kameroen - Nederland betekende niet alleen de glorieuze terugkeer van Arjen Robben, ook voor Klaas-Jan Huntelaar was er een rentree. De spits van AC Milan scoorde zijn eerste doelpunt sinds begin april. "Hiervoor speelde ik tegen Japan al drie minuten en toen was het gevoel al goed, maar het is heel lekker als je dat een goed gevolg kunt geven."

Huntelaar kende bij AC Milan een ongelukkig seizoen. Zijn coach Leonardo koos regelmatig niet voor de goaltjesdief, die vooral invalbeurten kreeg en maar zeven keer doel trof. Bij Oranje scoorde hij ook twee keer, dat goede gevoel neemt hij mee. "Je weet niet wanneer je de kans krijgt om iets te laten zien. Als je die kans krijgt, dan moet je ook nog eruit halen wat er in zit."

Dat hoopt Huntelaar volgend jaar bij AC Milan ook te doen. Dan is Leonardo vervangen door Massimiliano Allegri die overkomt van Cagliari. "Cagliari speelde vrij aanvallend met twee spitsen en een man daarachter", weet Huntelaar. Of dat ook voor hem goed nieuws betekent, weet de aanvaller nog niet. "Ik ken hem helemaal niet, ik weet niet wat er gaat gebeuren."