Stoch: "Wij hebben bewezen dat alles mogelijk is"

Voor Miroslav Stoch, volgend seizoen onder contract bij Fenerbahçe, wordt het een speciale confrontatie in de achtste finales van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Hij neemt het met zijn vaderland Slowakije op tegen Nederland.

De linksbuiten, vorig seizoen door FC Twente van Chelsea gehuurd, zal tegenover Gregory van der Wiel komen te staan. Een speler die hij vaak is tegengekomen in de Nederlandse competitie. Slowakije wist Italië in de groepsfase naar huis te sturen en Stoch wil nogmaals voor een stunt zorgen.

"De Italianen móesten winnen en dat zag je. Zo zal het tegen Nederland ook zijn. Zij zijn de betere ploeg, maar mogen niet van ons verliezen. Wij willen graag nog een keer verrassen. Dat alles mogelijk is, hebben wij wel bewezen door als klein landje de wereldkampioen uit het toernooi te knikkeren", aldus de technicus in Algemeen Dagblad.

De kleine dribbelaar heeft reeds een mooi seizoen achter de rug, dat met deelname aan het WK een extra dimensie krijgt. "Het is fantastisch, maar misschien is er nog meer mogelijk. Ik verheug me in elk geval op de duels met de Nederlanders die ik nog ken uit de Eredivisie", besloot de speler.