Van Toorn twijfelde over behandeling Robben

Arjen Robben had het WK voetbal mogelijk toch uit zijn hoofd moeten zetten. Dick van Toorn, die de aanvaller van het Nederlands elftal na zijn hamstringblessure hielp, wilde aanvankelijk niets voor de speler doen.

Van Toorn was namelijk ook verantwoordelijk voor het herstel van Robben, toen hij nog in het shirt van Real Madrid speelde. Daarna liet de speler anderhalf jaar lang niets meer van zich horen. "Daar was ik bijzonder teleurgesteld over. Daarom heb ik hem verteld dat hij een ander traject moest volgen toen hij na Nederland-Hongarije bij me kwam met zijn gescheurde hamstring", aldus de fysiotherapeut.

Uiteindelijk ging Van Toorn toch om en hielp hij Robben met revalideren. "We hebben een stevig gesprek gevoerd omdat Robben zijn afspraken niet was nagekomen. Daar houd ik niet van."

"Ik heb genoten van zijn rentree. De middag ervoor heb ik hem nog een half uur gesproken. Hij zat met kleine dingetjes, maar er was niets mis. Als hij dan zo emotioneel reageert, doet me dat wel iets."

Van Toorn baalde echter wel van het feit dat veel mensen dachten, dat Robben niet fit was of fysiek nog niet klaar zou zijn. "Hij was gewoon fit. De bondscoach gaat over de technische en tactische afwegingen, maar fysiek mankeert hij niets meer. Kijk maar eens hoe hij de bal op de paal schoot met zijn 'geblesseerde' been."