Hitzfeld droomde al van Brazilië

Zwitserland is er behoudens een verrassende 1-0 zege op Spanje niet in geslaagd indruk te maken op het WK in Zuid-Afrika. Gisteravond werd niet gewonnen van Honduras, waardoor de ploeg van Ottmar Hitzfeld naar huis moet.

Chili en Spanje kwalificeerden zich wel voor de achtste finale, nadat de Spanjaarden met 2-1 wonnen van de Chilenen. Bij Hitzfeld overheerste na afloop de teleurstelling. "We waren graag in het toernooi gebleven om dan tegen Brazilië spelen. Dat was voor mij een droom geweest", aldus Hitzfeld.

Zwitserland had een goede kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Doelpunten maken blijkt echter lastig voor de Europeanen. "De teleurstelling is groot. Het is duidelijk dat we veel moeite hadden elkaar te vinden. Het was een slechte wedstrijd, de opdracht was te zwaar voor ons. We verdienden het ook niet om door te gaan, omdat we er tegen Honduras niet in slaagden te scoren."

Stéphane Grichting baalde dat Zwitserland geen vervolg kon geven aan het verrassende openingsduel, dat een zege op Spanje opleverde. "Ons doel was de achtste finale. We verslaan Spanje en toch lukt het niet. Dat mag eigenlijk niet gebeuren", treurde de verdediger.