Hamilton: "McLaren is geen favoriet"

McLaren-coureur Lewis Hamilton noemt zijn team geen favoriet voor de titel in de Formule 1. De Brit gaat momenteel aan de leiding in het kampioenschap, maar vindt het met de hevige concurrentie van Ferrari en Red Bull te vroeg om zijn team de titelkandidaat te noemen.

"Ik kijk nooit naar een seizoen en zeg wie de favoriet is. Red Bull doet nog steeds mee en Ferrari zit er dit weekend ook goed bij. De laatste weken zijn wij als favoriet naar voren gekomen, maar we zijn pas halverwege het seizoen. In de laatste races is er veel veranderd, maar er is nog een lange weg te gaan," zei Hamilton.

Het verschil in Valencia lijkt kleiner te zijn dan in de afgelopen races. "De eerste sessie verliep prima voor ons. Maar het was interessant om te zien hoe snel de auto's met een nieuwe diffuser op snelheid waren. Ze leken erg competitief in de middag, zeker over één ronde. Het zal moeilijk voor ons worden om de grip te evenaren die ze in de snelle bochten hebben. Desondanks zal onze racesnelheid goed zijn en blijven we vechten. We moeten dit weekend zo veel mogelijk bij die auto's vandaan halen, omdat ze een voordeel hebben."