WK Vandaag: 26 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de wedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag gaan de achtste finales van start en zullen er twee duels gespeeld worden.

Uruguay v. Zuid-Korea

Uruguay en Zuid-Korea trappen vanmiddag af voor de eerste wedstrijd in de knock-out-fase van het WK voetbal. De Uruguayanen kennen tot op heden een prima verloop van het toernooi. Het land werd winnaar van groep A en won van Zuid-Afrika (3-0) en Mexico (1-0). Daarnaast speelde het nog gelijk tegen Frankrijk (0-0).

Bij Zuid-Korea verliep de groepsfase iets minder goed. De ploeg won van Griekenland (2-0), verloor kansloos van Argentinië (4-1) en speelde gelijk tegen Nigeria (2-2). Toch hebben de Zuid-Koreanen bij vlagen goed voetbal laten zien, maar de verwachting is dat Uruguay verder gaat.

Verenigde Staten v. Ghana

De tweede wedstrijd in de knock-out-fase gaat tussen de Verenigde Staten en Ghana. De Amerikanen werden groepswinnaar in poule B, maar wonnen hier slechts één duel. De andere twee wedstrijden eindigden in een remise. Toch is bondscoach Bob Bradley vooral resultaatgericht bezig. Daarnaast willen zij graag voetbalgeschiedenis in eigen land schrijven.

Voor Ghana is de druk wellicht nog hoger. Zij zijn namelijk het enige Afrikaanse land, dat de volgende ronde bereikte. Ook de Ghanezen wonnen één wedstrijd, maar speelden ook nog gelijk en verloren een keer. Toch is het mogelijk dat de Afrikanen de volgende ronde halen, aangezien de Verenigde Staten als underdog aan het duel begint.