Dodental treinongeluk Spanje bijgesteld

Het dodental van het treinongeluk in de Spaanse badplaats Castelldefels is bijgesteld tot dertien. Van de veertien gewonden verkeren er twee in kritieke en een in zeer kritieke toestand, melden ziekenhuiswoordvoerders. Het ongeluk deed zich woensdagavond voor toen passagiers van een stoptrein na het uitstappen op het station de spoorbaan overstaken en onder een langsrazende sneltrein kwamen.

De slachtoffers maakten deel uit van een groep overwegend jongeren, die op weg waren naar een zomerfeest op het strand. Om daar te komen hadden ze gebruik moeten maken van een tunnel onder de spoorbaan door. Maar velen togen naar een voetgangersbrug over het spoor, die afgesloten bleek, waarna ze besloten de kortste weg te nemen.

De Spaanse staatssecretaris voor infrastructuur Victor Morlan bevestigde dat de brug sinds vorig jaar was afgesloten, maar hij zei dat er borden stonden naar de tunnel en dat er bovendien was omgeroepen dat men de spoorbaan niet mocht oversteken. Getuigen verklaarden echter dat de bewegwijzering naar de tunnel onduidelijk was.

Submitter:  Bron: Novum/AP