[WBD] Haase: "Heb weer affiche afgegeven"

Robin Haase ging gisteren in vijf sets onderuit tegen de nummer één van de wereld Rafael Nadal. De Spanjaard moest al zijn klasse aanwenden om de Nederlander te kloppen, iets wat de recentelijk van een blessure teruggekeerde Haase streelt.

"Ik begon ontzettend goed. Mijn insteek was hem het gevoel te geven dat hij niet bepaalde wat er gebeurde in de partij," zei Haase. "Je merkte aan Nadal dat hij het niet makkelijk vond, toen ik hem in de eerste en derde set brak en dat hij niet op zijn gemak was. Hij had de partij niet in handen en dat is hij niet gewend. Hij breekt mij ook niet in de vijfde set doordat ik fouten ga maken, maar doordat hij zelf heel goede ballen slaat. Vandaar ook die vreugdeuitbarsting bij hem."

Haase vindt dat hij met het resultaat van deze partij zichzelf goed op de kaart heeft gezet. "Ik heb hier weer een affiche afgegeven. Maar dat doe je altijd als je twee sets wint van de nummer een van de wereld. Maar waar ik erg blij om ben is dat het gebeurde met mooi tennis. Kijk naar de statistieken van Nadal, die heeft niet veel fouten gemaakt. Ik heb dus niets cadeau gekregen en dat maakt het extra mooi."

"Ik baal er ook nog steeds van dat ik vandaag tegen Nadal moest. Natuurlijk geeft het me een goed gevoel dat ik het vijf sets volhoud tegen de beste speler van de wereld. Maar ik weet al dat ik tegen zulke jongens goed kan spelen, heb ik vaker gedaan. Ik krijg daarvan elke keer de bevestiging. Ik had met het spel van vandaag van heel veel spelers gewonnen hier," besloot Haase die van BBC-commentator John Lloyd lovende woorden toegespeeld kreeg: "It took the brilliance from Nadal to beat Haase."