Domenech wijt belediging Anelka aan grote druk

Raymond Domenech heeft luchtig op zijn botsing met Nicolas Anelka gereageerd. De aanvaller werd gisteren door de Franse voetbalbond (FFF) naar huis gestuurd, omdat hij de bondscoach van Les Bleus voor 'hoerenzoon' zou hebben uitgemaakt.

"Het was geen confrontatie", aldus Domenech op de Franse televisie. De Franse sportkrant L'Équipe kwam namelijk met het bericht, dat Anelka zijn bondscoach had uitgescholden. De speler van Chelsea wilde echter niet ingaan op deze beschuldigingen.

Volgens Domenech zou de uitbarsting van Anelka te maken hebben met de druk, die momenteel op zijn schouders rust. "De mensen kunnen zich niet voorstellen hoe hoog de druk is op de spelers. Een coach zegt onder die omstandigheden iets tegen een speler en dat leidt tot irritatie."

Anelka heeft tot op heden geweigerd zijn excuses aan te bieden. "Ik heb de situatie met hem besproken en de mogelijkheid geboden voor excuses. Dat wilde hij niet," besloot de bondscoach, die het overigens wel eens was met het wegsturen van de aanvaller.