Anelka uit Franse selectie gezet

Nicolas Anelka is door de Franse voetbalbond uit de selectie van Frankrijk gezet. De aanvaller heeft bondscoach Raymond Domenech in de rust van de WK-wedstrijd tegen Mexico een aantal verwensingen naar het hoofd gegooid. Hij ontbrak vandaag al op de training van Les Bleus.

"Als hij de woorden heeft genoemd die ik heb gehoord, zou hij hier niet meer moeten zijn. Dan had hij niet eens meer op de training mogen verschijnen," zei de vice-voorzitter van de Franse voetbalbond FFF Christian Teinturier eerder vandaag nog. Daar liet hij het niet bij. "Als hij niet zijn excuses heeft aangeboden, hoeft hij het tenue van Frankrijk niet meer aan te trekken."

Anelka lag al eerder met Domenech overhoop, toen die hem in 2006 niet mee nam naar het WK in Duitsland. Toch was de aanvaller in de voorbereiding op Zuid-Afrika een vaste waarde. Ook de eerste twee WK-wedstrijden begon hij in de basis. In de rust tegen Mexico zou hij echter door zijn scheldpartij gewisseld zijn.

Er zijn nog meer problemen in de selectie. Eerder ruziede de bondscoach al met William Gallas, die boos was dat hij de aanvoerdersband niet kreeg. Ook Yoann Gourcuff zou niet geliefd zijn bij een aantal spelers, waaronder Anelka en Franck Ribéry. De middenvelder zit volgens berichten alleen aan tafel.

Daarnaast lijkt Frankrijk het WK voortijdig te kunnen verlaten. De ploeg speelde in de eerste wedstrijd in Groep A met 0-0 gelijk tegen Uruguay en verloor met 0-2 van Mexico. Frankrijk moet in de laatste wedstrijd winnen van het gastland Zuid-Afrika en hopen dat Uruguay en Mexico niet gelijk spelen, anders kan de wereldkampioen van 1998 de thuisreis aanvangen.

Anelka mogelijk naar huis door scheldpartij
Anelka naar huis door scheldpartij (Foto: Novum)