Opgepakt voor dreiging op wc-deur

De politie heeft in het Duitse Langen een meisje opgepakt, omdat ze op de wc-deur een dreigement had gekalkt. De tekst zorgde voor ophef op het Dreieich-Gymnasium, omdat er mogelijk doden zouden kunnen vallen op de school. Onmiddellijk werd de politie ingeschakeld die een onderzoek startte.

Agenten onderzochten het handschrift op de wc-deur en vergeleken dat met geschreven teksten van de scholieren van het Dreieich-Gymnasium. Daarbij kwam het meisje uiteindelijk in beeld. Onderzoek wees uit de handschriften met elkaar overeen kwamen. De tiener heeft bekend de tekst op de deur te hebben geschreven.

Ze had zich in het meisjestoilet laten inspireren door andere teksten die er al stonden en was niet van plan om haar medescholieren of leraren echt iets aan te doen. Dat verklaarde ze tegen de politie. Onbekend is of de leerlinge op school mag blijven. De zaak werd uiterst serieus genomen, omdat er in Duitsland in het verleden zware schietpartijen op scholen hebben plaatsgevonden waarbij doden en gewonden vielen.