Cypher overweegt vestiging in Texas

De Amerikaanse Cypher Group maakte enkele weken geleden bekend in 2011 toe te willen treden tot de Formule 1. Het bedrijf wil zich mogelijk in Texas gaan vestigen nu vanaf 2012 daar de Amerikaanse Grand Prix op het programma staat. De FIA moet echter nog wel beslissing welk team het dertiende gridslot zal gaan krijgen.

"We willen de staat Texas en alle andere betrokken partijen van harte feliciteren met het binnenhalen van de Amerikaanse Grand Prix," zo meldde een woordvoerder van de Cypher Group vandaag tegen GPUpdate. "De komst van een Amerikaanse Grand Prix benadrukt nog maar eens de noodzaak om een Amerikaans team in de Formule 1 te hebben." Dit team bestaat naar eigen zeggen uit teamleden van het voormalige Team US F1 en ervaren engineers uit de sport.

Volgens de woordvoerder lijkt de Cypher Group vorm te krijgen door het aantrekken van een grote sponsor en een technologische samenwerking met een bestaande renstal. "We zijn momenteel in gesprek met een team dat wereldwijd bekend is en dat gelooft in de potentie van ons team. Ook hebben we een grote sponsor gestrikt, die op dit moment nog anoniem wenst te blijven. We hebben nog enorm veel werk te verzetten, maar met onze partners en Amerika achter ons, moet dit team er kunnen komen."