Teleurstelling overheerst bij Van Nistelrooy

De klap van het niet horen bij de voorlopige selectie voor het WK voetbal in Zuid-Afirka is hard aangekomen bij Ruud van Nistelrooy. Bondscoach Bert van Marwijk maakte gisteren de dertig namen bekend die in aanmerking komen voor het WK in Zuid-Afrika, maar Van Gol zat hier niet bij.

"Ik zag zelf wel aanknopingspunten om me erbij te nemen. Ik kwam steeds beter in m'n spel en in vorm, heb het seizoen bij HSV goed afgesloten en had zin om een goede voorbereiding te maken en er op het toernooi bij te zijn. Ik had daar goede hoop op. Maar dat is niet de mening van de bondscoach, helaas," zo reageerde Van Nistelrooy op het nieuws.

De spits bedankte na het EK van 2008 voor Oranje, maar om het WK in Zuid-Afrika te halen maakte hij afgelopen winter de overstap van Real Madrid naar Hamburger SV. Desondanks riep Van Marwijk hem niet op. "Ik kan zeggen en roepen wat ik wil, maar de bondscoach moet ook het gevoel hebben dat ik van toegevoegde waarde kan zijn. Dat heeft hij echter niet. Het is de afgelopen maanden boven verwachting gegaan, maar helaas komt het WK ook wel iets te vroeg. Ik had het geloof dat we met Oranje op het WK iets speciaals konden presteren. Helaas kan ik er niet bij zijn, maar ik hoop dat het toch in orde komt."