'Veendam gaat failliet'

BV Veendam lijkt het hoofd niet boven water te kunnen gaan houden. De Jupiler League-club heeft te kampen met hardnekkige financiële problemen en ook de verkoop van Michael de Leeuw zou geen uitkomst meer kunnen bieden.

Onlangs zette de club een collecte op touw en dat zorgde voor heel wat geld. Toch hebben de noordelingen nog altijd een tekort van 600.000 euro. Volgens Voetbal International is geconcludeerd dat de stekker eruit getrokken zal moeten worden.

Het nieuws komt op de dag dat bewindvoerder Wim Entzinger een radiostilte aankondigde, maar als de voortekenen kloppen, dan gaat Veendam kopje onder. FC Oss zou daardoor niet meer naar de Topklasse degraderen, maar gewoon actief blijven in de Jupiler League. Een verkoop van de beste speler De Leeuw zou eventueel uitkomst kunnen bieden, maar de speler lijkt niet meer waard te zijn dan 150.000 euro. Dit bedrag zou bij lange na niet genoeg zijn om de club te redden. Wanneer de club failliet gaat, kan de aanvaller transfervrij vertrekken naar de clubs die voor hem in de rij staan.