[DC] Siemerink: "We hebben kansen gehad"

Jan Smiemerink zag zijn Davis Cup-team vandaag op een 3-0-achterstand tegen Italië komen. Na afloop van het dubbelspel poogde de voormalig toptennisser de grote teleurstelling onder woorden te brengen.

"Dit is een nederlaag die je niet graag incasseert," begon Siemerink zijn verhaal. Vooraf schatte de captain de kansen tegen de Italianen nog op 50%. "Op papier ziet deze nederlaag er kansloos uit. Toch hebben we kansen gehad, zeker ook in het dubbelspel. Het was ook niet zozeer een verschil in kwaliteit, maar meer een verschil in ervaring."

"Je zag bij Italië heel degelijk spel. Ze wisten op belangrijke momenten precies wat ze wel en niet moesten doen. Die balans hebben wij nog niet. We hebben in drie partijen niet voor niets vier keer een tiebreak verloren. Maar wij hebben ook nog een jonge ploeg."

Toch bleef Siemerink ook optimistisch. "We willen nog steeds structureel naar de wereldgroep. En dat gaat gebeuren ook. Maar voorlopig moeten we in juli eerst naar Wit-Rusland om onze plaats in groep 1 veilig te stellen. Ja, ik weet dat het in een vervelende week valt, net na Wimbledon en tegelijkertijd met het Siemens Open in Scheveningen. Maar als je verliest, kunnen er vervelende dingen gebeuren."