Briatore: "Moeilijk jaar voor Schumacher en Button"

Flavio Briatore heeft fel uitgehaald naar Michael Schumacher en Jenson Button. De Italiaan, die voorlopig niet welkom is in de Formule 1 door de crash-gate affaire, vindt dat het voor Schumacher een stuk moeilijker is geworden om in de buurt van Rosberg te komen.

"Schumacher heeft er niet bij stilgestaan dat in een paar jaar de auto's en banden aanzienlijk veranderen. Ik heb altijd gezegd dat het moeilijk voor hem zou worden om Rosberg voor te blijven. En het wordt nu alleen maar moeilijker. Ik zie niet in hoe hij hiervan kan herstellen. De competitie is niet mals," zo laat Briatore weten.

Van het huidige veld beschouwt Briatore, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Nico Rosberg tot de beste coureurs op dit moment. Opvallend staat de naam van wereldkampioen Jenson Button daar niet bij. "Ik heb niets tegen hem, maar ik beschouw hem niet als een van de snelste vijf coureurs", aldus Briatore. "Hij heeft het goed gedaan, maar daarbij had hij het geluk aan zijn zijde. We zullen zien hoe het eind van het seizoen afloopt tussen Button en Hamilton."