Veel teams geïnteresseerd in Van Basten

Marco van Basten genoot dit seizoen van een zogenaamde sabbatical. De oud-speler van Ajax en AC Milan nam vorig jaar mei ontslag bij Ajax als trainer en was sindsdien onder meer actief als analyticus.

Een nieuwe voetbaljaargang breekt aan en de nodige clubs zijn nog op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Ook Van Basten is gevraagd. Zowel door club- als landenteams.

Onlangs werd de oefenmeester in verband gebracht met AC Milan, zijn voormalige werkgever. Italiaanse media suggereerden dat er zelfs contact was tussen Van Basten en de Milanezen. "Maar er is op geen enkele manier contact geweest met AC Milan. Het is dan ook een raadsel waar die berichten vandaan komen. In ieder geval niet van ons", zei Perry Overeem, zaakwaarnemer van de trainer, tegenover Goal.com.

Van Basten is in ieder geval in trek, omdat andere teams serieus interesse hadden en ook contact zochten. "Er zijn wel andere clubs en landen die interesse hadden. Welke dat zijn is echter niet relevant, omdat die clubs en landen zich tevergeefs bij Marco hebben gemeld. Hij wil in ieder geval voorlopig nog geen beslissing nemen."

"Ik doe geen uitspraken over welke landen dat waren, maar het waren zeker serieuze voetballanden", laat Overeem weten. Mocht Van Basten terugkeren op het veld als trainer, dan zal hij bij voorkeur een club trainen. "De voorkeur van Marco zou zijn, als hij besluit terug te keren als veldtrainer en dat is wel een belangrijke voorwaarde waar hij nog niet over uit is, om weer een clubteam te gaan trainen. Maar je weet het natuurlijk nooit."