Eriksen: "Feyenoord scoort er geen vier tegen ons"

Ajax-talent Christian Eriksen vermoedt dat hij met zijn ploeggenoten genoeg heeft aan één treffer in De Kuip om de KNVB-beker. "Dan moeten zij er vier maken en dat doen ze niet tegen ons", aldus de jeugdige Deen op de clubsite van Ajax. In het eerste duel wonnen de Amsterdammers met 2-0.

Eriksen zal in de return tegenover zijn landgenoot Jon Dahl Tomasson staan. De jeugdige Ajacied kijkt op tegen de geroutineerde Feyenoorder. "Hij is aanvoerder en heeft een grote status in ons land", zo meldt de Deen. "Jon Dahl weet waar hij moet lopen en moet staan. Het is ook ongelooflijk hoeveel doelpunten hij heeft gemaakt", zo voegt Eriksen er aan toe, waaruit tevens blijkt dat de 33-jarige aanvaller van Feyenoord nog altijd als een gevaarlijke spits wordt gezien.

Eriksen hoopt erop dat hij deel mag uitmaken van de Deense selectie gedurende het aankomen WK in Zuid-Afrika. Zelf weet hij niet of bondscoach Morten Olsen hem zal selecteren. "Ik heb geen flauw idee of ik erbij zit. Als er blessures zijn, heb ik wel een grote kans, denk ik."