McLaren: "Succes komt door hard werken"

McLaren-coureurs Jenson Button en Lewis Hamilton roemen het werk dat het Britse team afgelopen winter heeft verzet. Hierdoor was het Formule 1-team in staat om al vroeg in het seizoen successen te boeken. Zo staat Button eerste in het rijderskampioenschap en McLaren eerste bij de constructeurs.

Volgens Button gebruikt McLaren geen truc om snel te zijn. "We hebben het bereikt door hard te werken. Het gaat nu goed, omdat iedereen in het McLaren-team elke dag hier aan gewerkt heeft. Ik heb de auto in februari voor het eerst gezien en sinds die tijd hebben we, of het nu tests, races of andere zaken waren, als gekken gewerkt om naar voren te komen. Ik denk dat onze posities in beide kampioenschappen dan ook verdiend is," zei Button op zijn eigen site.

"We hebben nog niet alles voor elkaar, maar het feit dat we dat toegeven en doorgaan en er van leren blijkt een waardevolle ervaring te zijn. We gaan nu niet rustig aan doen nu we wat problemen hebben om de mensen, de auto's en de apparatuur naar de fabriek te krijgen voor Barcelona. We proberen nog competitiever te zijn als we in Europa terug zijn."

Ook Hamilton prijst de inspanningen van McLaren omdat hij als geen ander weet hoe lastig het is om na een desastreuze zoals in 2009 terug te keren aan het front. "Ik weet hoe hard we hebben moeten werken om deze resultaten te boeken. Ik weet nog dat ik vorig jaar zei dat de overwinningen die we in 2009 behaald hebben zoet smaakten, omdat we er zo hard voor hebben moeten werken. Iedereen in het team werkt nu beter dan ooit om ons deze resultaten te laten behalen. Het betaalt zich nu uit."

De wereldkampioen van 2008 roemde zijn teamgenoot Button, omdat hij een schat aan ervaring meebrengt en hierdoor goed mee kan helpen om de bolide verder te ontwikkelen. Hij denkt dan ook dat de auto nog beter kan en vooral moet, omdat het tempo in de kwalifcaties omhoog moet. Meer overwinningen voor McLaren en een zege voor hemzelf sluit Hamilton dan ook helemaal niet uit.