[EK Judo] Franssen naar halve finale

Juul Franssen heeft bij het EK Judo in Wenen in de klasse tot 57 kilogram de halve finale bereikt. De 20-jarige Helmondse klopte in de kwartfinale de Spaanse Concepcion Bellorin op ippon. In de halve eindstrijd neemt ze het op tegen de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser. Zij was in haar partij te sterk voor de Hongaarse Hedvig Karakas.

Kitty Bravik is het toernooi in de klasse tot 52 kilogram goed begonnen. Ze had in de eerste ronde vrij en klopte in de tweede omloop de Bosnische Biljana Mrda op ippon. Echter verloor ze daarna van de Française Penelope Bonna, waardoor Bravik nu veroordeeld is tot de herkansingen. In de klasse tot 48 kilogram was het EK voor Birgit Ente snel voorbij, want ze verloor in de eerste ronde al na twee minuten van de Belgische Charline van Snick.

Bij de mannen was Jeroen Mooren in de eerste twee rondes te sterk voor James Millar en Yung Gascard, maar moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan Elio Verde. Hij neemt het in de herkansing nu op tegen de Oekraïner Georgii Zantaraia.