Squashers openen EK tegen Finland

De Nederlandse squashers beginnen het Europese Kampioenschap voor landenteams volgende week met een partij tegen Finland. De Oranjedames moeten het op de openingsdag van de Europese titelstrijd opnemen tegen Denemarken.

De Nederlandse mannen zijn tijdens het EK in het Franse Aix en Provence als vierde geplaatst. De ploeg van Damon Leedale-Brown en Lucas Buit, bestaande uit kopman Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Bart Ravelli en Sebastiaan Weenink, komt dinsdag 27 april om 14.00 uur voor het eerst in actie tegen de Finnen die als achtste zijn ingeschaald. Een dag later staat de belangrijke confrontatie met Duitsland (5) op het programma, alvorens de groepsfase op donderdag wordt afgesloten met een duel tegen de grote favoriet Engeland. Een plek bij de eerste twee volstaat om door te dringen tot de laatste vier.

De damesformatie van Nicole Beumer en Leedale-Brown, de voorgaande zeven edities verliezend finalist en ook nu weer als tweede geplaatst achter Engeland, begint dinsdagavond om 18.30 uur aan het EK met een partij tegen Denemarken (6). Vanessa Atkinson, Annelize Naude, Orla Noom en Margriet Huisman treffen woensdag om 13.00 uur Zwitserland (7) en spelen een dag later op hetzelfde tijdstip de topper tegen gastland Frankrijk (3). Ook de Nederlandse squashsters moeten eerste of tweede worden in hun groep om de halve finales te bereiken.