Politie zet nieuw filmpje branden Veendam online

De politie in Veendam heeft een nieuw filmpje op internet gezet met beelden van een man die mogelijk iets te maken heeft met de branden in het Groningse dorp. Op de beelden is te zien hoe de man op 21 december komt aanlopen bij een discotheek waar die nacht brand werd gesticht bij een deur. Later werd er nog eens brand gesticht.

De politie hoopt dat mensen weten wie de man op het filmpje is of kunnen helpen om vast te stellen of er een verband is tussen de twee branden bij de discotheek en de overige branden in Veendam.

Veendam is al sinds 8 maart in de ban van een serie branden. Bij een brand op die dag in een winkel in de Kerkstraat kwam een brandweerman om. Niet ver daarvandaan woedde op dat moment ook brand in de discotheek Rumors, die in december ook al werd getroffen.

In de dagen daarna werden meerdere branden gesticht. De politie kondigde een noodverordening af en loofde een beloning uit voor de gouden tip die leidt naar de mogelijke pyromaan. Er werken 44 rechercheurs aan de zaak.

Ook werd al eerder een filmpje getoond op internet. Daarop was een onbekende man te zien die door de Kerkstraat liep. Er kwamen na dat filmpje veel tips binnen, maar de man werd niet gevonden.


Het nieuwe filmpje