[NHL playoffs] Sabres maken het weer niet waar

De Buffalo Sabres hebben ook de vierde wedstrijd van de Boston Bruins verloren. De Sabres hebben nu ondanks het goede spel van goalie Ryan Miller al drie wedstrijden op rij niet gewonnen van een team dat veel lager geplaatst is. De Bruins wisten namelijk in de tweede overtime periode de winnende treffer te maken, nota bene via ex-Sabre Miroslav Satan.

De Slowaakse Olympiër staat in de top tien in goals, powerplay-goals en game winning goals in de recordboeken van de Sabres, maar hij zat zijn oude team gisteravond behoorlijk dwars met een powerplay-goal in de tweede overtime periode. "Ik ben blij dat ik kon helpen, ik weet eigenlijk al niet eens meer wat er gebeurde", aldus een uitgeputte Satan direct na de wedstrijd. Na een straf van de Sabres voor het hebben van teveel mensen op het ijs wist Satan met een knappe schijnbeweging goalie Miller en verdediger Tyler Myers te omspelen. De 35-jarige winger kwam pas halverwege het seizoen bij het team.

De Sabres kwamen nog wel op een 2-0 voorsprong in de wedstrijd. Al na twee minuten spelen opende de deze serie sterk spelende rookie Tim Kennedy de score voor Buffalo. De wedstrijd ging gelijk op, maar Miller wist zijn doel in de eerste twee perioden schoon te houden terwijl Tuukka Rask, die deze serie overigens ook geweldig staat te keepen na een sterk regulier seizoen waarin hij Vezina Trophy-winnaar Tim Thomas uit het doel hield, ook nog een tweede keer moest vissen. Verdediger Steve Montador wist een schot van Tim Connolly binnen te tikken na zeven minuten spelen in de tweede periode.


De Bruins kwamen echter goed terug in de derde periode via goals van David Krejci en Patrice Bergeron. Door het gelijke spel was een overtime periode nodig. In deze twintig minuten werd niet gescoord, waardoor zelfs een tweede overtime periode nodig was. Daarin bleek Boston de gelukkigste.