Leden maffiafamilie New York opgepakt

Veertien leden van de Amerikaanse misdaadfamilie Gambino, onder wie de baas van de bende, worden diverse misdrijven ten laste gelegd, waaronder het prostitueren van een minderjarige. Dat staat in de aanklacht die dinsdag door een hof in New York werd vrijgegeven.

Soldaten en andere leden van de Gambino-clan zouden in stripclubs prostituees hebben geworven, onder wie een 15-jarig meisje, en hun diensten op internet hebben aangeboden. De bendeleden reden de prostituees naar afspraken in Manhattan, Staten Island, Brooklyn en New Jersey en deelden de inkomsten. De diensten van de 'jonge vrouwen werden ook aangeboden aan deelnemers van door de familie georganiseerde pokerwedstrijden', staat in de papieren van het hof.

Een van bazen van de familie, Daniel Marino, wordt tevens ten laste gelegd dat hij opdracht heeft gegeven tot de moord op zijn eigen neef, omdat die met de FBI samenwerkte. De man werd in 1998 driemaal in hoofd en rug geschoten. Daarnaast wordt Marino vervolgd voor een andere moord uit 1989.

Twaalf verdachten werden dinsdag gearresteerd, een dertiende was op 16 april opgepakt. Een veertiende verdachte is nog voortvluchtig.