Cooper Avon wil F1-banden leveren in 2011

Cooper Avon heeft zich op het laatste moment bij de FIA gemeld om banden aan de Formule 1-teams te gaan leveren in 2011. Volgens Autosport ligt er echter al een principe-akkoord met Michelin dat hiermee terugkeert in de sport.

Na wekenlange onderhandelingen heeft Michelin inmiddels een tender bij de Formula One Teams' Association ingediend. Het lijkt er op dat alle teams deze steunen, waarna alleen de FIA en Formule 1-baas Bernie Ecclestone het nog moeten goedkeuren voordat het in werking kan treden. De bandenfabrikant wil onder meer overstappen naar 18 inch wielen, waar er nu nog 13 inch wielen gebruikt worden. Volgens geruchten is Ecclestone hier niet happig op en ziet hij daarom liever een andere bandenfabrikant instappen.

Vertegenwoordigers van de FOTA willen daarom Ecclestone in China ontmoeten om de situatie te bespreken. "We willen rond de Grand Prix van Spanje weten met welke banden we in 2011 gaan rijden," zo meldt een bron. "Daarom hebben we zondag een ontmoeting met Ecclestone om te horen wat zijn plannen zijn."

Het lijkt er op dat de F1-baas in wil zetten op een deal met Cooper Avon. Dat bedrijf kan naar verluidt met hulp van Bridgestone-personeel de banden ontwikkelen tot het niveau dat in de Formule 1 gewenst is.