Van Gaal kan voor vijftig miljoen winkelen

Door het succes van de Duitse ploeg, met name in de Champions League, is de club al zeker van vijftig miljoen euro aan recettes. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft Louis van Gaal toegezegd dat hij het geld mag investeren in nieuwe spelers.

"Ons doel is niet de clubkas te versterken, maar de ploeg. We zijn niet zo naïef te denken dat wij komend seizoen meteen op gelijke hoogte komen met Barcelona en Inter, maar we willen wél een grote stap maken", geeft voorzitter Rummenigge een lesje over de visie van Bayern München.

Bayern wil de ploeg op in ieder geval drie posities versterken. Prioriteit ligt vooral bij een vleugelverdediger. De Braziliaan Rafinha van Schalke 04 wordt genoemd maar hij is te koop voor dertien miljoen euro. Van Gaal zou al een gesprek hebben gehad met Kroatisch international Darijo Srna van de Oekraïense club Shaktar Donetsk, meldt Voetbal International.

Louis van Gaal is ook op zoek naar een nieuwe doelman. Hans-Jörg Butt voldoet niet aan de eisen. Gewenste opvolger is Manuel Neuer, doelman bij Schalke 04. Als laatste wil Bayern een spits, Edin Dzeko staat in de belangstelling. De spits van VfL Wolfsburg, vorig seizoen topscorer in de Bundesliga, moet veertig miljoen euro kosten.