[NHL playoffs] Blackhawks verliezen openingswedstrijd

De Chicago Blackhawks speelden vanavond hun openingswedstrijd terwijl veel teams al hun tweede wedstrijd in de playoffs speelden. De Blackhawks verloren verrassend van de Nashville Predators met 4-1. Man van de wedstrijd werd ex-Chicago speler J.P. Dumont met twee goals.

Het was de eerste uitoverwinning in de playoffs in de historie van de Nashville Predators. Zondagavond krijgen zij de kans om dit kunstje te herhalen. De Blackhawks kwamen in de tweede periode nog wel op voorsprong via Patrick Kane, maar in de derde periode maakten de Predators dit meer dan goed.

Dumont scoorde in de derde periode al na anderhalve minuut de gelijkmaker. Het was een lucky goal, want zijn backhand schot was in principe ongevaarlijk. De puck stuiterde echter raar op en verdween langs goalie Antti Niemi in het doel. "Ik zag Joel Ward op het net afschaatsen en hoopte op een rebound voor hem. We hadden echter de mazzel dat hij er gelijk al in vloog. Het was een mazzelgoaltje, maar daar zit ik niet mee."

Negen minuten later kreeg Dumont het thuispubliek helemaal stil door de uiteindelijk winnende 2-1 te maken. Hij schoot een rebound van een schot van David Legwand achter Niemi. De overige twee goals werden door Jerred Smithson en Martin Erat in een leeg net gewerkt nadat de Blackhawks Niemi uit het net haalden voor een extra aanvaller. Goalie Pekka Rinne eindigde met 25 reddingen uit 26 schoten op doel, waaronder enkele zeer goede kansen.