Uitslag Internazionale - Juventus

Internazionale heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de Serie A. De club uit Milaan won thuis met 2-0 van Juventus en staat daarmee in ieder geval tot zondag bovenaan in de competitie.

Scheidsrechter Antonio D'Amato kende een drukke avond. Vanaf het beginsignaal was de spanning tussen de twee ploegen om te snijden. In een harde wedstrijd met veel felle duels slingerde de leidsman in de eerste twintig minuten al vijf spelers op de bon. Vlak voor de rust volgde een rode kaart. Juve-speler Mohamed Sissoko mocht inrukken na een charge op Javier Zanetti.

In de tweede helft had Inter, met Wesley Sneijder in de basis, het overwicht maar veel kansen vielen er niet te noteren. Diego Milito was met een kopkans dichtbij en tien minuten voor tijd raakte Mario Balotelli de lat. Even daarvoor had Douglas Maicon de ploeg van José Mourinho op voorsprong gezet. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal schitterend achter Gianluigi Buffon. Samuel Eto'o zorgde in de extra tijd nog voor de 2-0.

Inter staat vier wedstrijden voor het einde van de competitie op twee punten voorsprong op AS Roma en zes op AC Milan. Beide clubs komen zondag pas in actie. Juventus blijft zesde en moet vrezen voor een Europees ticket.

Maicon verschalkt Buffon en zet zijn ploeg op 1-0 - Bron: Novum/AP