Sauber: "We hebben meer snelheid nodig"

Het Formule 1-team van Sauber zat er tijdens de eerste vrije trainingen op het circuit van Shanghai beter bij dan de afgelopen periode. De Zwitserse bolides bezetten een plaats in het middenveld, waarbij ze de Williams van Rubens Barrichello voor bleven. Toch moet het nog sneller.

James Key was bij de Sauber voor het eerst de hoofdverantwoordelijke en hij is van mening dat er meteen vooruitgang is geboekt. "Ik denk dat we vandaag wat progressie hebben geboekt. We hebben enkele kleine nieuwe richtingen geprobeerd, waardoor we wat nieuwe data voor de toekomst kregen en enkele zaken die we nu al gebruiken. Ik denk dat we vandaag wat tijd hebben gevonden."

"We moeten nog aan de achtervleugel en aan de banden werken om op die onderdelen het maximale er uit te halen. Het opwarmen van het rubber was vandaag het lastigste onderdeel." Coureur Pedro de la Rosa bevestigde dat het team de banden nog beter moet vergelijken, terwijl Kamui Kobayashi vindt dat het team nog wat meer snelheid uit de C29 moet halen in de rest van het weekend.