Verdasco verslaat Berdych in Monte Carlo

Fernando Verdasco heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Monte Carlo. In de achtste finales wist hij de Tsjech Tomáš Berdych in drie sets te verslaan; 5-7, 6-3 en 6-2.

Berdych begon sterk aan de wedstrijd en brak Verdasco halverwege de set. Deze break gaf de Tsjech niet meer uit handen en won daardoor de eerste set. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Verdasco brak Berdych op het moment dat hij behandeld wilde worden aan een knieblessure. Ook Verdasco, die steeds beter in de partij kwam, gaf zijn break niet meer uit handen en trok zo de stand weer gelijk.

In de derde set wist Verdasco, die af en toe schitterende spinballen liet zien, Berdych opnieuw snel te breken. De Tsjech gaf zich niet zomaar gewonnen en brak een game later meteen terug op de service van de Spanjaard. Verdasco liet zich vervolgens niet van de wijs brengen en brak de Tsjech opnieuw.

De Spanjaard gaf zijn opslag vervolgens niet meer uit handen, wist Berdych zelfs nog eens te breken en won daardoor de derde set. Daardoor mag Verdasco het in de kwartfinales opnemen tegen zijn landgenoot Albert Montañes, die eerder voor een verrassing zorgde door de Kroaat Mario Cilic naar huis te sturen.

Submitter:  Bron: FOK!sport