Uitslagen Italië speelronde 32

In Italië werd dit weekend de 32ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Cagliari - AC Milan

Huntelaar begon net als Clarence Seedorf in de basis in Stadio Sant'Elia in Cagliari. Trainer Leonardo had voor Huntelaar de rechtsbuitenpositie ingeruimd. De twee Nederlanders zagen hun ploeg vroeg op voorsprong komen via Marco Borriello. De spits rondde een één-twee met Seedorf koel af. Cagliari kwam snel weer terug in de wedstrijd met een schitterend schot in de kruising van Daniele Ratgatzu. De 1-2 van Huntelaar mocht er ook wezen.

De oud-Ajacied schoot de bal van twintig meter langs doelman Federico Machetti. De thuisploeg wist de nieuwe achterstand weer ongedaan te maken. Voormalig Milan-talent Alessandro Matri werkte de bal na knullig balverlies van Andrea Pirlo achter Dida. De ploeg van Massimiliano Allegri hielp zichzelf nog voor rust op achterstand. Davide Astori werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel. De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Huntelaar werd na een uur spelen vervangen en zag dat er niet meer werd gescoord.

Internazionale - Bologna

Koploper Inter begon met Sneijder op de bank tegen Bologna. Ook zonder de spelmaker hadden de nerazzurri weinig moeite met de nummer vijftien van de Serie A. Thiago Motta opende na een half uur de score in Giuseppe Meazza. De Braziliaan schoot vanuit de tweede lijn hard raak. De bezoekers uit Bologna konden geen vuist maken in Milaan en zagen Inter na rust verder uitlopen. Het enfant terrible Mario Balotelli viel dit keer in positieve zin op.

Het jonge talent werd met een prachtige pass van Diego Milito weggestuurd en verdubbelde vervolgens de voorsprong voor Inter. Met Sneijder inmiddels binnen de lijnen wist de thuisploeg nog eenmaal te scoren. Motta maakte zijn tweede van de middag en bepaalde de eindstand op 3-0. Inter blijft daardoor aan kop in Italië.