Jan Smit ligt wakker van songteksten

De teksten van zijn nummers bezorgen Jan Smit slapeloze nachten. "Ik lig wakker van mijn teksten", biecht de Volendammer op voor de camera van het Vlaamse Media 1. De video wordt in Nederland verspreid door Zoom.in.

Voor zijn nieuwe album 'Leef' bedacht Jan twaalf nummers. "Ik schrijf zelf alle teksten en ook een groot deel van de muziek." Dat ijverige gedrag leverde de Volendammer veel slapeloze nachten op. "Ik lig wakker van teksten die ik nog uit mijn hoofd moet leren of nieuwe teksten voor een album." Maar daar blijft het niet bij, ook nieuwe nummers malen door Smits hoofd. "Die zijn nog niet af, daar moet ik dan nog iets voor zoeken."

De 24-jarige Volendammer belooft een vrolijk album af te leveren. 'Leef' moet eind deze maand in de winkels liggen. "Het album is vol positivisme en blije teksten. Het is echt een feelgood plaat." Jans eerste single 'Leef Nu Het Kan' is volgens de zanger een goed voorproefje van de plaat. "Ik vind dat heel veel mensen alleen maar klagen, ik ben helemaal niet zo iemand, ik ben een optimist. Je zou eigenlijk gewoon moeten genieten van elke dag die je mag beleven."

Jan Smit ligt wakker van songteksten
Jan Smit ligt wakker van songteksten (Foto: Novum)