Mosley en Fernandes steunen kritiek Branson

Voormalig FIA-president Max Mosley en de teambaas van Lotus F1 Tony Fernandes steunen de kritiek van Virgin Racing-eigenaar Richard Branson op de column die Ferrari vorige week op haar site plaatste. Daarin werd de vloer aangeveegt met de nieuwe teams en kreeg Mosley de schuld van de huidige situatie in de Formule 1.

Branson noemde de column van Ferrari triest. Fernandes en Branson strijden met elkaar om de status van beste nieuwkomer in de Formule 1 met als hoogtepunt van de twist de afspraak dat de verliezer stewardess wordt op een vlucht van de vliegmaatschappij van de winnaar. Maar over de column van Ferrari zijn ze het eens. "Ik vraag me af hoe Ferrari het zou doen als ze het budget van Virgin had," zo zei Fernandes op Twitter.

De reactie van Mosley is voorspelbaar omdat de Brit vele aanvaringen in de Formule 1 heeft gehad. Hij noemde Ferrari "een dansende, onaantrekkelijke oude dame die twee jonge meisjes binnen ziet komen en het hun kwalijk neemt."

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher deelt de mening van zijn voormalig werkgever niet. "Ik denk dat ze het best goed doen. Voor teams die helemaal vanaf nul zijn begonnen zijn ze goed op weg."