Media slaan terug naar Ferrari

Gisteren plaatste Ferrari op haar website een column waarin hard uitgehaald werd naar de nieuwe Formule 1-teams en naar de FIA. Vooral voormalig president Max Mosley kreeg er van langs omdat hij de ellende in de sport aangericht zou hebben. Vandaag slaan de media terug richting het Italiaanse team.

Het Duitse Auto Motor und Sport deelde "een rode kaart" uit aan Ferrari voor de column. "Ik heb zelden zulke nonsens gelezen," zo schreef columnist van het blad Michael Schmidt. Het zou volgens hem gaan om "een ver gaande complottheorie." Het terugtrekken van de autofabrikanten heeft volgens hem niets te maken met de heilige oorlog zoals Ferrari het beleid van Mosley noemde. Voor Campos en US F1 waren betere kandidaten geweest, maar van Virgin en Lotus mag verwacht worden "dat ze niet meteen snel zijn."

De Britse krant Daily Telegraph noemde de aanval van Ferrari "vernietigend," terwijl het Franse persbureau AFP duidelijk meldde dat de FIA "afgekraakt" werd. Zelfs het Italiaanse La Gazetta dello Sport noemde de column "bitter".