Curlingers Canada soeverein naar goud

 De mannen van curlingnatie Canada hebben de olympische titel geprolongeerd. Aanvoerder Kevin Martin speelde niet groots, maar kwam het hele duel niet in de problemen. De ervaren Canadees leidde zijn team in het Vancouver Olympic Centre naar een comfortabele 6-3 zege op Noorwegen.

De 43-jarige Martin, John Morris, Marc Kennedy, Ben Hebert en Adam Enright leidden na vijf ends met 3-0, waarna de Noren met een tweepunter terug in de wedstrijd kwamen. Martin gaf de Scandinaviërs een koekje van eigen deeg in het zesde end. Noorwegen pakte nog een puntje terug, maar gaf op nadat de titelverdediger in het negende end het verschil terugbracht naar drie punten.

De Noorse aanvoerder Thomas Ulsrud had in de halve finale een dijk van een wedstrijd gespeeld, maar kon dat kunststukje zaterdag niet herhalen. Het duurde tot het zesde end voordat de 38-jarige Noor überhaupt een punt op het scorebord zette. Tegenstrever Martin speelde ook niet groots, maar kreeg voldoende hulp van zijn team om de zege te pakken.