[WTT] Overzicht dag 2

Mikhail Youzhny heeft vanavond met de nodige moeite de tweede ronde bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De Russische tennisser wist zijn opponent Andrey Goloebev uiteindelijk in drie sets te verslaan; 1-6, 7-6 (0) en 7-6 (5).

Goloebev, die zich via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, liet Youzhny tijdens de eerste set alle hoeken van Ahoy' zien. De set ging daarom ook verdiend met 1-6 naar de Kazach. Youzhny, als zesde geplaatst in Rotterdam, leek wakkergeschud, want in de tweede set bleef hij zijn opponent wel bij. Een tie-break moest uiteindelijk de beslissing brengen en daarin was de Rus het sterkste. Ook de derde set ging in een tie-break uiteindelijk naar Youzhny, die daardoor de partij alsnog won. In de volgende ronde ontmoet hij Marsl Ilhan. De Turk klopte in de eerste ronde Guillermo García-Lopez. De wedstrijd tussen beide heren staat gepland voor komende dinsdag.


Mikhail Youzhny - Bron: Novum/AP

Eerder wisten onder anderen Novak Djokovic en Thiemo de Bakker zich te plaatsen voor de volgende ronde. Djokovic speelde slechts anderhalve set, aangezien zijn opponent Sergij Stachovsky halverwege de tweede set, bij een stand van 6-2 en 4-1 in het voordeel van Djokovic, met een knieblessure moest opgeven. De Servische tennisser, als eerste geplaatst, treft nu de Zwitser Mark Chiudinelli. Hij wist eerder vandaag de winnaar van 2008, Michael Llodra, in drie sets te verslaan: 6-1, 6-7 (5) en 7-6.

Thiemo de Bakker ontdeed zich in de eerste ronde van Jan Hajek, die de geblesseerde Evgeny Korolev verving. Na een stroeve start wist onze landgenoot uiteindelijk met 7-6 (5) en 6-3 te winnen. In de tweede ronde zal De Bakker het op moeten nemen tegen de als vierde geplaatste Gael Monfils of Oliver Rochus. De Bakker liet weten rekening te houden met een confrontatie met Monfils: "Ik ben klaar voor hem. Vorig jaar tijdens de Davis Cup in Maastricht wist ik ook van hem te winnen."

Thiemo de Bakker in actie - Bron: Novum/AP

Ook in het dubbelspel kwamen er vandaag landgenoten in actie. Jesse Huta Galung en Igor Sijsling mochten het opnemen tegen het als tweede geplaatste Tsjechische-Slowaakse duo Cermak en Mertinak. De Nederlanders wisten niet te stunten tegen dit tweetal en gingen met 6-3 en 6-2 ten onder.

Belangrijkste uitslagen

Enkelspel

Djokovic (Ser,1) - Stachovksy (Oek)  6-2, 4-1, opg.

Chiudinelli (Zwi) - Llodra (Fra) 6-1, 6-7, 7-6

De Bakker (Nld) - Hajek (Tsj) 7-6, 6-3

Youzhny (Rus,6) - Goloebev (Kaz) 1-6, 7-6, 7-6

Dubbelspel

Cermak/Mertinak (Tsj/Slw,2) - Huta Galung/Sijsling (Nld)  6-3, 6-2