[WTT] De Bakker plaatst zich voor tweede ronde

Vandaag alweer de tweede dag van het ABN Amro World Tennis Tournament. In de laatste partij van de middag moest Thiemo de Bakker in actie komen.

De Bakker die het op moest nemen tegen de Tsjechische 'lucky loser' Jan Hajek. De Nederlander kreeg al vrij snel een break te verwerken maar wist terug te breaken. De Tsjech wist direct daarna weer een break te plaatsen maar opnieuw wist De Bakker zich terug te knokken. In de tiebreak was De Bakker de sterkste met 7-5. In de tweede set wist De Bakker een dubbele break te maken en wist daarmee zijn eerste ronde partij te winnen met 7-5 en 6-3.

Niet alleen Hajek kan naar huis na één wedstrijd spelen ook Ivan Ljubicic kan zijn vlucht gaan boeken. De Kroaat verloor in twee sets van de Fransman Julien Benneteau (6,3 en 6,3). Benneteau zal het in de volgende ronde moeten opnemen tegen de winnaar uit de partij tussen zijn landgenoot Arnaud Clément en de Duitser Michael Berrer.

Ook de Zwitser Marco Chiudinelli kon voor een verrassing zorgen. De tennisser uit Zwitserland wist de Franse Michael Llodra in drie sets (6-1, 6-7 en 7-6) van de baan te slaan. Llodra die zich pas na 4 matchpoints gewonnen gaf won het toernooi in Rotterdam nog in 2008.

De Turk Marsel Ihan wist zich ook te plaatsen voor de volgende ronde van het World Tennis Tournament. De Turk versloeg in de eerste ronde zijn Spaanse opponent Guillermo Garcia-López met 6-1 en 6-4. De nummer 138 van de wereld zal het in de volgende ronde moeten opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Rus Mikhail Youzhny en Andrej Goloebov uit Kazachstan.