Alguersuari steunt testinitiatieven in F1

Scuderia Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari steunt de initiatieven van Stefan GP en van Anthony Hamilton om jonge coureurs testtijd in een Formule 1-bolide te gunnen. De Spanjaard werd vorige zomer met negentien jaar en enkele dagen de jongste coureur in de F1 ooit en moest Sébastien Bourdais vervangen zonder een meter getest te hebben.

Hij zei dat hij de laatste acht races van het vorige seizoen als test mocht beschouwen en dat hij dit jaar het pas tegen zijn tegenstanders op kan nemen. "Woensdag zal ik voor het eerst testen," zei Alguersuari vanuit Spanje. "Vorig jaar was elke race, elke vrijdagtraining en elke kwalificatie een test voor me. Ik kon het niet opnemen tegen de anderen, omdat ik zo in het nadeel was."

Die testscholen die Stefan GP en Hamilton op willen gaan zetten zijn een goed initiatief om jonge rijders voor te bereiden op de F1. "Het helpt. Hoe meer je kunt testen, hoe meer het helpt. Een kans om te mogen rijden is altijd goed. Voor mij was dit niet weggelegd, dus ik moest het anders doen. Het is belangrijk en positief."

Alguersuari hoopt dat er meer testdagen in de Formule 1 komen. "Woensdag zal de eerste F1-test in mijn leven zijn. We hebben minimaal zeven of acht testdagen, vorig jaar had ik er geen. Op een testdag rij je normaalgesproken 500 kilometer. Het grootste aantal kilometers dat ik op een vrijdag vorig jaar reed was 300. Fysiek en mentaal is het altijd goed lange runs doet en de auto leert kennen. Het zou goed zijn als iedereen meer kon testen. Niet alleen voor de jonge rijders, maar ook om de auto's te verbeteren."