EA heeft veel vertrouwen in een succesvol 2010

Het gaat Electronic Arts de laatste paar jaren financieel dan wel niet voor de wind, maar toch wist de uitgever het afgelopen jaar weer een dominante positie in te nemen op de Europese gamesmarkt. Dit kwam door met name een sterke najaarsline-up met titels als FIFA 10, die het met name in Engeland fantastisch deed. Het nieuwe jaar ziet het bedrijf dan ook vol vertrouwen tegemoet, dat zei regriomanager Dr. Jens Uwe Intat in een interview met Gamesindustry.biz.

Het nieuwe jaar gaat volgens Intut al fantastisch van start met vier sterke titels in het eerste kwartaal. Eerst kwam Army of Two: The 40th Day op de markt en afgelopen week kwam daar Mass Effect 2 nog bij. Deze week zal aan dat rijtje Dante's Inferno worden toegevoegd en in maart zal dan nog Battlefield: Bad Company in de winkels verschijnen. Dankzij dit begin kan EA het jaar vol vertrouwen ingaan.

Naast dit goede begin heeft de regiomanager zelf ook veel verwachtingen van de MMO van BioWare die dit jaar op de markt zal komen: Star Wars - The Old Republic. Intat gelooft erin dat deze game het in zich heeft om eindelijk eens te kunnen concurreren met de heerser van het genre: World of Warcraft van Activision|Blizzard. Tot op heden is dat nog niemand gelukt, inclusief EA zelf met Warhammer Online, dat komt door een te kleine fanbase die bediend moet worden. Star Wars heeft een enorme fanbase over de hele wereld en veel mensen zullen de game dan ook interessant vinden, of het een MMO is of niet.

Toch is het nog afwachten of een sterke start genoeg is voor de game. Meerdere MMO's wisten in de loop der jaren goed van start te gaan, waarna World of Warcraft toch onverminderd populair bleef, terwijl de concurrentie weer terugzakte. Dit probleem zou The Old Republic niet moeten hebben, omdat ze bij BioWare weten hoe ze een franchise over een langere periode sterk kunnen houden. EA heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de game super succesvol gaat zijn.

Het hele interview met Jens Intat kun je hier nalezen.

The Old Republic
EA heeft hoge verwachtingen van Star Wars: The Old Republic