Koeman over Rudolf: "Gemiste kans als Ajax hem laat lopen"

Erwin Koeman adviseert Gergely Rudolf zijn loopbaan voort te zetten bij Ajax. De Hongaarse multifunctionele aanvaller staat in de verregaande belangstelling van de Amsterdammers en vroeg zijn bondscoach Koeman om advies.

Rudolf is een 24-jarige speler, die uit de voeten kan op alle posities in de aanval. In die linie is de bezetting dungezaaid, waardoor de Ajacieden op zoek zijn naar versterkingen. Rudolfs werkgever Debreceni VSC wil 350.000 euro zien voor de Hongaar, wiens contract deze zomer afloopt.

"Ik denk dat dit een uitstekende volgende stap in zijn carrière is en Gergely een meerwaarde is voor Ajax", aldus Koeman in De Telegraaf. "Als je het geld dat Ajax moet betalen, afzet tegen de zestien miljoen voor Miralem Sulejmani, is dit een koopje. En hij is beslist niet minder."

"Ik heb Gergely laten debuteren in de nationale ploeg en hij heeft me eigenlijk nooit teleurgesteld. Hij is een echte prof en heeft bijzondere kwaliteiten. Ik heb hem gezegd dat - indien hij Debreceni verlaat - het sportieve aspect en niet het geld van doorslaggevende betekenis moet zijn." 

Martin Jol gaf eerder al aan Rudolf, vorig seizoen topscorer in de Hongaarse competitie met zestien treffers, graag aan zijn selectie te willen toevoegen. De trainer is echter afhankelijk van de verhuur van één of meer Ajacieden. "Maar als Ajax hem laat lopen, is het echt een gemiste kans", aldus Koeman.