Uitslagen Eredivisie inhaalronde 18

Vandaag waren er in de Eredivisie drie inhaalwedstrijden van speelronde 18. NEC wist aartsrivaal Vitesse te verslaan, Ajax en Twente morsten punten.

Op 19 september was het voor het laatst dat NEC in de Eredivisie drie punten wist binnen te halen. Op bezoek bij AZ werd destijds met 2-0 gewonnen. Een moeilijke periode volgde, eind oktober gevolgd door het opstappen van trainer Dwight Lodeweges. Ook onder nieuwe trainer Wiljan Vloet veranderde er echter weinig, overwinningen bleven uit, tot vandaag. Aartsrivaal Vitesse werd thuis met 2-1 verslagen. De thuisploeg kwam al na vijf minuten op achterstand door een strafschop van Nilsson. NEC herpakte zich goed en wist na 27 minuten de gelijkmaker binnen te tikken via Ntibazonkiza. Na rust begon Vitesse sterk, maar het was NEC dat op voorsprong kwam door een kopbal van Zomer. Vitesse kon daar niks meer tegenin brengen. Aan het eind van de wedstrijd had Sarpong nog de mogelijkheid om er 3-1 van te maken, maar Velthuizen wist dat te voorkomen.