Jie blijft winnen in Korea

Yao Jie is in het nieuwe badmintonjaar doorgegaan waar ze in 2009 gebleven was: met het winnen van partijen in de allergrootste toernooien van de Badminton World Federation. Tijdens het Super Series-toernooi van Zuid-Korea kwalificeerde ze zich via een zwaarbevochten overwinning op Yu Hirayama voor de kwartfinales.

Nadat Jie de eerste game op regelmatige wijze op haar naam had geschreven (21-16) leek ze bij 20-18 vóór in de tweede de winst stevig in handen te hebben. Maar uitgerekend op dat moment kantelde de partij. De felle Japanse pakte de winst met 20-22 en ze ging daarna voortvarend door. Pas bij een 11-15 achterstand was Yao Jie in staat om met vrijwel foutloos badminton de partij naar zich toe te trekken: 21-19.

De verwachting was dat Yao Jie bij de laatste acht zou uitkomen tegen Tine Rasmussen, maar de als eerste geplaatste Deense ging verrassend onderuit tegen Sung Ji Hyung uit Zuid-Korea.

De tweede Nederlander die de achtste finales had bereikt, Dicky Palyama, had een zeer slechte loting getroffen. Hij verzette zich vooral in de tweede game heftig tegen Chen Jin, maar de als derde geplaatste Chinees was uiteindelijk verdiend de winnaar: 14-21 en 17-21.