Winst voor Palyama en Yao Jie in Seoul

Tijdens het eerste toptoernooi van dit jaar, de Korean Super Series in Seoul, hebben Dicky Palyama en Yao Jie zich geplaatst voor de tweede ronde. Beide Nederlandse toppers hadden Koreaanse tegenstanders. Rachel van Cutsen leed een nederlaag tegen de geplaatste Chinese Wang Xin, terwijl Eric Pang onderuit ging tegen de Engelsman Rajiv Ouseph. Later vandaag komt Judith Meulendijks nog in actie tegen de Finse Nieminen.

Dicky Palyama (nr. 20 van de wereld) klopte Shon Won Ho met 21-14 19-21 21-17. Hoewel het een zware partij was, had Palyama in de beslissende derde game vrijwel altijd een voorsprong en kwam hij nooit echt in gevaar. In de volgende ronde wacht de als tweede geplaatste Chinees Chen Jin.

De als zevende geplaatste Yao Jie, die gemakkelijk won van Jang Soo Young (21-13 21-14), heeft besloten haar carrière voorlopig voort te zetten. Tijdens de Yonex Dutch Open in Almere (oktober 2009) maakte ze bekend aan het einde van het seizoen haar internationale loopbaan af te zullen sluiten. Maar vanaf dat moment ging het steeds beter. Ze steeg dankzij een aantal grote successen pijlsnel op de ranglijst. Inmiddels is de voormalige top 10-speelster alweer de nummer dertien van de wereld. Ze boekte een overtuigende zege tegen Jang Soo Youvng. In de volgende doorgang staat ze tegenover de Japanse Yu Hirayama. Wanneer ze ook die partij wint, staat ze in de kwartfinales.