Vluchten geannuleerd door winterweer

Ook vandaag kampt het vliegverkeer met vertragingen en annuleringen door het winterse weer. Van en naar Engeland is vandaag minder vliegverkeer mogelijk omdat de weersomstandigheden daar nog slechter zijn dan in Nederland. Dat is al een paar dagen zo, meldt een woordvoerder van Schiphol.

Normaal gesproken zijn er dagelijks zo'n zestig vluchten van en naar Engeland. Vanochtend moesten al tien vluchten worden geannuleerd. In Brussel is daarnaast sprake van ijzel, wat problemen geeft. "Het is in heel Europa slecht weer voor het vliegverkeer." Daardoor waren er eerder ook problemen met vluchten van en naar Frankrijk, maar die zijn inmiddels verholpen, vertelt de zegsvrouw.

Hoe lang de problemen aanhouden, weet de woordvoerder niet. "Het kan ineens zomaar over zijn." Voor vandaag geldt in ieder geval zeker voor reizigers naar Engeland dat ze rekening moeten houden met vertragingen en annuleringen. De woordvoerder raadt reizigers aan contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij of teletekst in de gaten te houden.