Baguette racet vrijwel zeker voor Sauber

De Belg Bertrand Baguette zegt dat het heel waarschijnlijk is dat bij voor Sauber gaat rijden. De 23-jarige had begin van deze maand nog gereden voor zowel Renault als (het voormalige) BMW-Sauber.

Dit jaar werd Baguette kampioen in de World Series by Renault-klasse. "Het is voor 96 procent zeker", aldus Baguette in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De Belg kreeg als beloning voor het kampioenschap in de World Series een testdag met een Formule 1-wagen van Renault aangeboden. "Volgende week valt de beslissing."

Gisteren werd bekend dat Kamui Kobayashi eerste coureur wordt bij de Zwitserse renstal. Baguette denkt niet dat hij door het tekenen van de Japanner minder kans maakt op een racestoeltje, omdat ook hij een rookie is, net als Kobayashi. De Japanner mocht vorig seizoen twee races invallen bij Toyota voor de geblesseerde Timo Glock en maakte meteen een sterke indruk door de andere coureurs niet zomaar te laten passeren.

Baguette: "Dat Kobayashi bij Sauber heeft getekend, betekent nog niet dat ik dat niet kan doen. Er is immers nog een tweede zitje vacant. En mocht dat niet lukken, dan ben ik quasi zeker van een rol als derde rijder." Andere namen die de ronde doen voor de tweede coureur bij het voormalige fabrieksteam van BMW zijn Nick Heidfeld en Christian Klien.