[WB] Noorwegen wint achtervolging mannen

De Noorse mannen hebben de ploegenachtervolging gewonnen. De Italiaanse mannen eindigden als tweede, terwijl Canada derde werd. De Nederlandse heren konden niet schitteren en eindigden net naast het podium. Nederland behield wel de leiding in het klassement.

Zuid-Korea was het eerste land dat een sterke tijd kon neerzetten. Ze reden zelfs een tijdje onder het schema van het wereldrecord van de Nederlandse heren Kramer, Verheijen en Wennemars. De Koreanen konden hun sterke race geen passend slot geven, want het trio viel tijdens de laatste twee rondes compleet uit elkaar. Uiteindelijk klokten ze een tijd van 3:41,50.

De Italiaanse heren, met Anesi, Fabris en Stefani aan de start, troffen in de vierde rit een sterk Russisch team. Dat bestond uit Lalenkov, Skobrev en Yesin. Beide landen waren vooraf in staat om hoog te eindigen. De Italianen, huidig olympisch kampioenen, en de Russen waren in het begin van de race aan elkaar gewaagd. Skobrev en Fabris namen hun landen sterk op sleeptouw, maar waren wel langzamer dan de Koreanen.

In de slotronde liep het Italiaanse team uit op het Russische team, omdat Lalenkov bij de Russen het niet meer bij kon benen. Het Italiaanse team nam zelfs de leiding over van Zuid-Korea met een nette 3:39,74. Ook de Japanners doken in de daaropvolgende rit onder de tijd van de Koreanen, maar met een tijd van 3:40,65 moesten ze nog wel de Italianen voor hen laten. Noorwegen deed het wel beter dan het Italiaanse team. Tegen de Canadezen kwamen de Noren, met Bøkko, Christiansen en Flygind-Larsen, tot een tijd van 3:39,55. Canada klokte een tijd van 3:40,39.

Nederland, dat aan de start stond met Carl Verheijen, Erben Wennemars en Bob de Vries, trof in de laatste rit Verenigde Staten. De Amerikanen verschenen met een B-team aan de start; Hansen, Kuck en Marsicano. De Nederlanders begonnen voorzichtig aan de race, terwijl de Amerikanen voortvarend van start gingen. Beide landen waren aan elkaar gewaagd, maar soepel liep het niet bij de Nederlanders. Zo moest De Vries af en toe lossen en miste Verheijen een slag. De Amerikanen lieten het in het slot van de race varen, terwijl de Nederlanders toch nog een sterk slot konden opbrengen. Dit bracht het Nederlandse team uiteindelijk met een tijd van 3:40,49 op een vierde plek.

Uitslag ploegenachtervolging mannen

#LandTijd
1.Noorwegen3:39,55
2.Italie3:39,72
3.Canada3:40,34
4.Nederland3:40,49
5.Japan3:40,65
6.Zuid-Korea3:41,50

Klassement:

#LandPunten
1.Nederland260
2.Noorwegen230
3.Canada186
4.Verenigde Staten180