Zico: "Aanvallend spel tegen AZ"

AZ speelt morgenavond het Champions League-duel tegen Olympiakos Piraeus. Ronald Koeman, trainer van de Alkmaarders, zei enkele dagen geleden dat de Griekse formatie verdedigend zal gaan spelen. Zico, trainer van de bezoekende ploeg, heeft dit inmiddels tegengesproken.

"Het is ons in de vorige twee wedstrijden niet gelukt om ons te kwalificeren voor het vervolg van de Champions League. Dinsdag krijgen we daar weer een kans voor, maar dat is niet gemakkelijk. Elke ploeg in deze poule is sterk," liet Zico weten. "Tegen Standard Luik speelden we goed maar lieten we het na om de kansen in doelpunten om te zetten. Dat gaan we tegen AZ beter doen."

De Braziliaan hoopt drie punten uit Nederland mee te nemen, maar liet ook weten tevreden te zijn met een gelijkspel. "Met wat voor resultaat ik tevreden ben? Op zich is een gelijkspel niet verkeerd, zeker met de competitiewedstrijd tegen Panathinaikos op komst. We gaan echter vol voor de winst."

Zico was overigens ook erg lovend over twee spelers van AZ, namelijk Stijn Schaars en Moussa Dembélé. "Stijn Schaars staat positioneel altijd goed en Moussa Dembélé straalt veel vertrouwen en werklust uit," aldus de oefenmeester, die ook onder de indruk is van Koeman. "Ik vond hem een van de beste verdedigers ter wereld. Zijn idee over voetbal lijkt op dat van mij. Ik heb hem wel een keer ontmoet buiten het veld, maar helaas nooit tegen hem gevoetbald."