'Modern Warfare 2 is oneerlijk voor kleurenblinden'

Modern Warfare 2 is inmiddels al ruim een maand uit, maar het nieuws over de game blijft zich nog steeds opstapelen. De verkoopcijfers en updates vliegen je om de oren, maar nu is er wel opmerkelijk nieuws naar buiten gekomen. Een groep kleurenblinden is een petitie gestart tegen Infinity Ward omdat kleurenblinden een groot nadeel zouden hebben in de multiplayer.

Volgens de kleurenblinden kunnen zij hun teammaten niet van hun vijanden onderscheiden. De naambalk boven een speler is namelijk groen of rood, afhankelijk van het team waarin de speler zit. Kleurenblinden kunnen dit niet onderscheiden, waardoor zij alleen de Free-For-All modus kunnen spelen. De radar gebruiken is volgens hen ook geen optie, die geeft ook groene en rode kleuren weer.

Infinity Ward moet dit aanpassen, omdat volgens de statistieken 8% van alle mannen en 0,5% van alle vrouwen kleurenblind zijn. In Call of Duty: World at War en Ghost Recon had je de optie om de kleur van rood/groen naar oranje/blauw te veranderen. De petitiestarters willen dat een soort gelijk systeem ook in Modern Warfare 2 wordt geplaatst, zodat iedereen een gelijke kans online heeft. Op het moment dat dit bericht geschreven wordt hebben al 2327 mensen de petitie ondertekend. Wil je deze petitie ook ondertekenen? Dat kan hier.